Precis som du inte ser vattenrören och de bakomliggande ledningarna men du vet att det kommer vatten när du vrider på kranen, är C# något som den vanliga webbanvändaren inte kommer att se men kommer att använda genom de många applikationer som byggs genom detta viktiga programmeringsspråk.

Till exempel, har du någonsin spela ett Flash-spel på Internet? Sannolikt ja. Och det började högst troligt i ett C#-baserat utvecklingsprogram.

C# och andra programmeringsspråk återfinns i ett något konstigt utrymme i näringslivet. Få människor förstår det helt – och några av dessa människor är till och med ansvariga för att hantera programmerare – men de är kritiska färdigheter, vare sig du är ett företag som letar efter hur man ge din verksamhet en digital framkant eller om du söker placering på utvecklarmarknad.

Oavsett var du står i frågan finner du nedan en snabbkurs i C# för att komma igång samt några användbara länkar.

Vad behöver en C#-utvecklare veta och vara bra på?

Kanske är du en C#-programmerare som söker jobb och behöver veta vilka frågor du bör fråga i en intervju. Eller är du kanske en projektledare som behöver hitta en C#-programmerare.

Oavsett dina behov är det roligt att du är här. Låt oss dyka in i en lista med “must have- kvalifikationer” hos en C#-programmerare som du vill anlita ensam eller till ett team.

c# developer

En C#-programmerare bör:

Vara bekant med relaterade programmeringsspråk

C# är ganska kraftfullt på egen han, men att kunna andra programmeringsspråk hjälper dig att fördjupa dina kunskaper och bredda din kompetens, något som är mycket efterfrågat på marknaden.

Utvecklare som har arbetat i C# föreslår först och främst att bli bekant med Windows Runtime (även känd som WinRT). De två programmeringsspråken delar funktioner som är viktiga verktyg i en C#-utvecklares verktygslåda. Specifikt är det viktigt att en programmerare förstår WinRTs async och await-funktioner. Dessa speciella funktionaliteter tillåter en rad kritiska funktioner som kalendersynkronisering, popup-fönster och strömningar.

Om din utveckling kräver webbtrafikhantering skulle det gynna dig som programmerare att känna till viss nätverksprogrammering också, funktioner som senare kan deployas via C#. C# låter dig hantera webbtrafik som kommer in via TCP (Transmission Control Protocol). Själva trafiken utbyts via data vilka kommer i portioner, mer kända som ”packets” och mottas genom en port, enkelt sätt en ingång som kan hanteras via C#.

Förstå dina behov och den relevanta koden

Datorkod är en mycket specifik typ av språk och en begåvad programmerare är en sorts tvåspråkig person: någon som är flytande i både talat- och maskinspråk.

En bra programmerare måste kunna översätta ett företags behov i programmeringsspråket och omvänt förklara vad de gör i en lekman ordalag så att teamet förstår dem, vad C# kan göra, vad de inte kan göra, hur länge projektet kommer att ta för att slutföra etcetera.2

Använda felfri kommunikation med andra

Effektiv kommunikation är alltid en viktig nyckel när du anställer en ny roll men det är särskilt viktigt när det är dags att anställa en programmerare. Det här är en position som inte bara skriver koden och programmen som är nödvändiga för att exekvera företagets ambitioner utan kommer även att stötta personalen genom att skriva tekniska dokument och instruktioner som behövs för att använda dessa verktyg.

Inte uppfinna hjulet på nytt

På grund av den utbredda C#-användningen är det troligt att det som du bygger i C# redan är gjort i ett annat befintligt program. Det finns en mängd befintligt arbete som en kunnig programmerare borde känna till. Att veta var man ska hitta den och hur man om det kommer att göra det möjligt att springa snabbare och inte lägga onödig tid på att uppfinna hjulet igen.

Känna till C#-forum

Om du (eller den person du utvärderar för anställning) svarar med ett frågande ansiktsuttryck när du nämner stora C#-forum som Dream.In.Code och C# Forum, vänd på klacken och gå därifrån. Eller ännu hellre spring. C# har några av de mest aktiva online-samhällen i världen. En bra utvecklare borde veta var man hittar hjälp när man fastnar i ett problem.

c# developer

Var kan man lära sig C#?

Vi har samlat några webresurser som hjälper dig om du vill bli bekant med C# eller fördjupa din befintliga kunskap om programmeringsspråket.

Tutorials Teacher
Det här är C#’s 101. Det finns inte så mycket programmeringshistoria där men bra information kring vad som behövs för att komma igång. Det är bra start .

Lynda.com’s C#-kurs
Det här kommer inte bara att lära dig att komma igång med igång i C#, den här kursen innehåller ett par fullt fungerande appar för att hjälpa dig att få en känsla av vad du kommer att kunna genom denna träning.

C# Station
Vi introducerade C# som ett objektorienterat språk och berättade att det innebär att din programmering får skapa tillgångar med flera beteenden och funktioner. Denna handledning är instruktion på mellannivå som hjälper nybörjare att utöka sina möjligheter i denna och andra objektspecifika färdigheter.

Slutsats

C# är ett grundläggande programmeringsspråk, och det är inte heller särskilt svårt att lära sig. Förutom att det är enklare än kusinspråken C++ och Objective-C, är C# och väldigt vanligt förekommande. Språket kan vara kraftfullt på egen hand som ett ”högre nivå”-språk, men desto mer i kombination med ovannämnda kusiner (såväl som Java). Och som ett språk som utvecklats av Microsoft finns C# i nästan alla deras produkter, så det finns ingen bra anledning att inte lära sig det.

Kolla in de resurser som listas ovan för att börja bygga en stark C#-grund. (Kom också ihåg att bli bekant med existerande C# -kod där ute, vilket kan ge dig inspiration och genvägar.)

Kör hårt några månader och du kan snart lägga till en ny färdighet till ditt CV.

Summary
Hur du blir en vass C#-utvecklare
Article Name
Hur du blir en vass C#-utvecklare
Description
Kanske är du en utvecklare som letar jobb eller en projektledare och behöver en C#-programmerare. Oavsett, här hittar du vad som gör en vass C#-utvecklare.
Author
Publisher Name
Pangara
Publisher Logo