Idag kämpar många företag med att fylla techrelaterade positioner lokalt. Företag måste bredda sitt sökande efter kvalificerade kandidater — oavsett om det gäller utvecklare eller designers.

Great People Applications är en SaaS-startup med målet att hjälpa företag att rekrytera via referenser. De jobbar idag med företag som PwC och Boston Consulting Group. Ursprungligen letade Per utvecklare i Stockholm, men det visade sig svårt. Efter ett fruktlöst sökande på hemmaplan insåg han snart att han behövde leta någon annanstans.

Här kom Pangara in i bilden.

Pangara rekommenderades till Rundblom genom en referens. Först beskrev Rundblom vad han var ute efter och efter det presenterade Pangara en handplockad utvecklare. Utvecklaren visade sig passa perfekt. Pangara hanterade allt det administrativa och detaljerna vilket gjorde att det viktiga arbetet kunde komma igång direkt.

Så här beskriver Per sin upplevelse.

Hur såg rekryteringsprocessen ut?

Kortfattat letade vi efter en oerhört duktig och driven utvecklare. En person med potential att förstå vår affärsmodell och våra utmaningar. För att vara lite mer specifik letade vi iOS-, Android- och JavaScript-utvecklare. I bästa fall någon med React- och React Native-erfarenhet.

Färdigheterna jag letade efter var i stort sett omöjliga att hitta på den lokala marknaden. Men för Pangara visade det sig vara enkelt.

Vi hade ett eller två samtal med Pangara för att beskriva vårt behov och våra utmaningar. Efter ungefär två veckor presenterade Pangara en perfekt kandidat. En Skype-intervju senare och sedan var vi på banan.

Varför valde du Pangara?

Utmaningen att hitta bra utvecklare blir bara svårare och svårare. Ibland pratar jag med människor som tror att man anlitar folk på andra sidan jorden för att spara några kronor. Men för mig handlar det inte alls om det. Mitt problem är att det är snudd på omöjligt att hitta och locka utvecklare på hemmaplan.

Även om jag vill så går det inte. Detta är en rejäl flaskhals för många företag idag och det är detta som får många att leta utomlands.

Hur säkerställde ni att det blev effektiv kommunikation?

För teamkommunikation använder vi Slack och för projekthantering Asana. Där lägger vi till arbetsuppgifter, specs, bilder och annat material. Vår Pangara-utvecklare pratar bra engelska och upplevelsen har varit supersmidig.

Hur upplevde ni samarbetet med Pangara?

Jag har jobbat med outsourcingföretag i Kina tidigare och erfarenheten har varit allt från dålig till katastrofal. Pangara (och Vietnam generellt) är väldigt annorlunda. Den här gången var det enkelt och blev bra. I Vietnam har de inte bara en härlig attityd och tekniska färdigheter utan också en mentalitet som liknar den västerländska. Det gör en oerhörd skillnad i projekten.

Språket var ibland lite knivigt till en början, särskilt via Skype eller över telefon. Men den skrivna kommunikationen är i stort sett perfekt. Det är mer en verbal grej eftersom våra språk är ganska annorlunda.

Avslutningsvis, vad har du för tankar kring distansarbete?

Det kräver förståelse och god disciplin från köparens sida. Det viktigaste här är kommunikationen. Jag behöver vara klar med vad jag behöver, varför och vad jag förväntar mig. Det är egentligen allt.