Idag kämpar många företag med att fylla tech-relaterade positioner lokalt. Företag måste bredda sitt sökande efter kvalificerade kandidater — oavsett om det gäller utvecklare eller designers. Pontus Backlund, CTO på Appspotr, var inte heller obekant med problemet.

AppSpotr är en onlinetjänst som erbjuder möjligheten att skapa appar för telefoner eller surfplattor helt gratis. Företaget hade försökt att expandera sitt utvecklingsteam i ett halvår utan framgång när de kom i kontakt med Pangara.

Backlund stötte på Pangara via en referens från en kollega och började snart outsourcing-processen.

Han erbjöd en överblick över företagets förväntningar och krav på utvecklare. Sedan presenterades han för ett urval med handplockade kandidater som mötte behoven. Avslutningsvis tog Pangara hand om de administrativa detaljerna och lät programerarna börja arbeta.

Här berättar Backlund med sina egna ord.

Hur löste ni era utvecklingsbehov innan Pangara?

Saker rörde sig väldigt mycket långsammare. Större delen av tiden spenderade vi med att tålmodigt vänta. Vi använde svenska konsulter till en viss grad, men detta innebar alltid en försening. Det var inte en hållbar lösning på lång sikt.

Varför valde du Pangara?

Vi hade letat utvecklare i ett halvår innan vi hittade Pangara. Vi förstod att Pangara skulle bli en fantastisk resurs och kände oss säkra i att ett svenskt företag stod bakom utvecklarna och kvalitetssäkrade alltihop.

Hur var din upplevelse av att arbeta med Pangara?

Från första början erbjöd Pangara feedback och ingav förtroende. Det har fungerat strålande, och jag rekommenderar gladeligen Pangara till andra. Vår huvudkontakt har varit Filip Bengtsson och han har varit en ovärderlig resurs. Både när det kommer till överlämning, men också gällande feedback och rådgivning.

Hur upplevde ni Pangaras utvecklare?

Utvecklarna har fungerat jättebra. Vi har rätt höga krav när det kommer till att vara proaktiv och att lösa abstrakta problem — vilket kan vara rätt svårt — men här har det funkat bra. Även kommunikationen har fungerat bra, alla utvecklare talar och skriver utmärkt engelska.

Överlag har Pangara definitivt överträffat våra förväntningar.

Vad skulle du säga har varit den största fördelen med att anlita Pangaras utvecklare?

Den absolut största fördelen har varit att kunna använda Pangara som en resurs för att hitta kvalificerade utvecklare. Det är extremt svårt i Skandinavien och vi har tidigare spenderat mycket tid med att leta efter utvecklare utan resultat.

Hur har Pangara hjälpt er att nå era mål som företag?

Våra nuvarande Pangara-utvecklare har hjälpt oss med underhåll och kärnfunktioner. Det har gett vårt övriga team med tid. De har kunnat fokusera på att implementera nya features och fått företaget att i stort att jobba bättre mot målen.