FAQ

Har du frågor? Vi har svaren.

Generella frågor
Det finns många frilansplattformar på nätet. Varför är Pangara annorlunda?

Pangara är unikt på många sätt. Först och främst har alla våra utvecklare passerat en omfattande kvalificeringsprocess.

För det andra erbjuder vi dig som kund ett lokalt stöd i Sverige där vår support bara är ett samtal bort. Dessutom är vi väldigt prisvärda.

Hur kvalificerar ni era utvecklare?

Pangara har en fyrstegsprocess för att kvalificera våra utvecklare och detta är en av  företagets grundstenar.

Processen testar utvecklarnas tekniska färdigheter, kognitiva förmåga och färdigheter i engelska. Utöver detta utvärdera vi också utvecklarnas arbetsmoral och motivation. Allt för att försäkra oss om att vi erbjuder marknadens bästa talanger.

Är det verkligen riskfritt?

Ja! Vi erbjuder nämligen alltid en 14-dagars testperiod med nöjd-kund-garanti. Om du inte är nöjd med utvecklarens arbete inom 14 dagar kan vi antingen hitta en ny åt dig eller så går vi skilda vägar.

Vem äger rättigheterna till tekniken, koden och designen som utvecklaren skapat?

Du som kund har kontroll över och äger allt som din utvecklare har skapat.

Jag oroar mig över immaterialrätt. Hur skyddas den?

Alla Pangara-utvecklare skriver på ett sekretessavtal med klausuler som täcker immaterialrätt. Om du vill att utvecklaren ska skriva på ett specifikt sekretessavtal går det självklart bra.  

Hur det funkar
Hur fungerar det?

Definitivt! Vi vet att det kan vara svårt att veta exakt vilken teknisk kompetens som krävs eller hur länge ett projekt förväntas ta. Därför säkerställer vår erfarna personal att din projektoutline är väl utformad. Detta är lika viktigt för oss som för dig.

Efter att ha konstaterat detta börjar vi leta efter den perfekta kandidaten och presenterar lämpliga alternativ. Och om du skulle behöva ytterligare hjälp längs vägen är vi förstås där.

Hur lång tid tar det innan jag får mina kandidater efter det att jag skickat en förfrågan?

Vi eftersträvar alltid att erbjuda dig kompetenta utvecklare så snart som det bara är möjligt. I de flesta fall får dina första kandidater inom två eller tre arbetsdagar.

Om du har väldigt nischade krav kan det ta lite längre tid. Oavsett hur lång tid det tar håller vi dig alltid uppdaterad på statusen.

Kan jag ringa och prata med någon eller är ni en anonym plattform?

Slå oss gärna en signal! Vi pratar gärna igenom dina behov och vi ser nära kundkontakter som en fördel och självklarhet. Alla våra grundare har tidigare varit med och byggt upp framgångsrika företag och vi har lärt oss att god kundkontakt är en av nycklarna till ett lyckat samarbete.

Kom förbi något av våra kontor i Stockholm eller Malmö på en kopp kaffe!  

Kontakt:

 

Pangara – Stockholm

Sveavägen 98 113 50 Stockholm

Martin Sundler, Chief Sales Officer

Tel: 0768 26 51 12

E-post: martin.sundler [at] pangara [dot] com

Pangara HQ – Malmö

Östra Varvsgatan 4, 6 tr 211 75 Malmö

Fredrik Wesslén, Chief Operating Officer

Tel: +0769 45 27 80

E-post: fredrik.wesslen [at] pangara [dot] com 

Tar ni ut förhandsbetalning eller rekryteringskostnad?

Vi tar eventuellt ut en förhandsbetalning efter det att du skrivit på kontraktet. Varje kund genomgår en granskning innan kontraktet påbörjas, och då beslutas det även om förhandsbetalning.

Dock betalar du enbart för timmarna som utvecklaren arbetar.

Våra utvecklare
Vad händer om jag inte är nöjd med min utvecklare?

Vi eftersträvar alltid att erbjuda dig möjlighet att utvärdera och intervjua mer än en kandidat per projekt. Alla kandidater du väljer har också en 14-dagars testperiod. Det är förstås du som i slutändan bestämmer vem du vill anställa för ditt uppdrag.

Trots detta är vi medvetna om att saker och ting inte alltid går som planerat. Om något händer under projektets gång är vi redo att hjälpa till för att ställa allt till rätt.  

Hur goda engelskkunskaper kan jag förvänta mig av min utvecklare?

När du anlitar en utvecklare genom Pangara behöver inte oroa dig för bristande engelskkunskaper. Vi utvärderar alla våra utvecklares engelska i både tal och skrift innan de överhuvudtaget kan gå med i vårt nätverk.  

Var är era utvecklare stationerade?

För närvarande är våra utvecklare i Vietnam på grund av goda engelskkunskaper, tekniska färdigheter och det stora antal utvecklare som finns i landet. I framtiden kommer vi även att erbjuda utvecklare från fler områden.

Vilka verktyg använder era utvecklare?

Alla Pangara-utvecklare har en dator, god internetuppkoppling och ett Skype-konto. Om du vill använda dig av andra verktyg är det helt upp till dig. Våra utvecklare är lyhörda kan anpassa sig efter dina behov.

Hur fungerar betalningen?

Vi skickar dig en faktura i början av varje månad baserat på utvecklarens tidrapporter. Alla priser är i USD och du betalar via Bankgiro. I framtiden planerar vi att erbjuda fler betalningsalternativ.

Vad händer om fakturan är fel?

Vi ger dig alltid möjlighet att granska utvecklarens tidrapport innan vi skickar dig fakturan. Du har också möjlighet att bekräfta informationen innan betalningen går igenom. Om något ser konstigt ut med tidrapporten ska du kontakta oss så snart som möjligt så att vi kan åtgärda problemet.

Har ni några avslutsavgifter?

Våra kontrakt har inga avslutsavgifter. Dock har de en tio dagars uppsägningsperiod.

Vem blir min kontaktperson?

Med kontor i Stockholm och Malmö har vi svenska representanter redo att hjälpa dig. Titta gärna förbi om du är i närheten!   

Kan du inte hitta svar på dina frågor?

Använd detta formulär eller skicka oss ett e-post